BibTex RIS Kaynak Göster

Determination of the Attidudes Accountants Professional Ethics: The Case of Edirne

Yıl 2012, Sayı: 571, 43 - 43, 01.09.2012

Öz

Professional ethics, they are members of certain persons who are members of a profession by the profession developed and fitted by anyone, instead brought a set of rules and principles. Businesses today to raise awareness about ethical issues, ethical sensitivity, increase and hesitant when faced by the employees to make decisions appropriate to make a proper assessment, giving special attention to business ethics. The purpose of this study concerning the activities of professional accountants’ ethics of the profession of accounting principles to determine the perspectives and attitudes on this issue. In this context, some of the professional accountants not to give importance to the socio-demographic variables and professional ethics and practice perspectives and attitudes to various aspects of professional ethics is measured.

Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği

Yıl 2012, Sayı: 571, 43 - 43, 01.09.2012

Öz

Meslek ahlakı, belli bir mesleğe üye olan kişilerin mensubu oldukları mesleğe ait geliştirdikleri ve herkes tarafından uyulan, yerine getirilen kural ve ilkeler bütünüdür. Günümüzde işletmeler etik konusunda bilinçlendirmek, etik hassasiyeti, arttırmak ve çalışanların karşılaştıkları ikilemli durumlarda sağlıklı bir değerlendirme yaparak uygun kararlar almalarını sağlamak için iş etiğine önem vermektedirler. Bu çalışmanın amacı muhasebe meslek mensuplarının muhasebe faaliyetleriyle ilgili meslek ahlakı ilkelerine bakış açılarını ve bu konudaki tutumlarını belirlemektir. Bu çerçevede muhasebe meslek mensuplarının bazı sosyo-demografik değişkenleri ile meslek ahlakına önem verip vermemeleri ve uygulamadaki meslek ahlakına ait çeşitli konulara bakış açıları ve tutumları ölçülmeye çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Agah Sinan Ünsar

Sinan Hozer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 571

Kaynak Göster

APA Ünsar, A. S., & Hozer, S. (2012). Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(571), 43-43.
AMA Ünsar AS, Hozer S. Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği. FPEYD. Eylül 2012;(571):43-43.
Chicago Ünsar, Agah Sinan, ve Sinan Hozer. “Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 571 (Eylül 2012): 43-43.
EndNote Ünsar AS, Hozer S (01 Eylül 2012) Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 571 43–43.
IEEE A. S. Ünsar ve S. Hozer, “Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği”, FPEYD, sy. 571, ss. 43–43, Eylül 2012.
ISNAD Ünsar, Agah Sinan - Hozer, Sinan. “Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 571 (Eylül 2012), 43-43.
JAMA Ünsar AS, Hozer S. Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği. FPEYD. 2012;:43–43.
MLA Ünsar, Agah Sinan ve Sinan Hozer. “Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 571, 2012, ss. 43-43.
Vancouver Ünsar AS, Hozer S. Muhasebe Meslek Mensuplarının Meslek Ahlakına Ait Tutumlarının Belirlenmesi: Edirne İli Örneği. FPEYD. 2012(571):43-.