BibTex RIS Cite

Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması

Year 2015, Volume: 7 Issue: 2, - , 21.03.2016

Abstract

Çalışmada, üniversite öğrencilerinin online yemek siparişine ilişkin tutum ve davranışlarını etkileyen faktörleri online yemek siparişine uyarlanan Teknoloji Kabul Modeli (TKM) yardımıyla ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu amaçla Eskişehir Osmangazi ve Anadolu Üniversiteleri’nde eğitim gören300 öğrenciye Mayıs 2014’te internet üzerinden bir anket uygulanmıştır.Verilerin analizinde, üniversite öğrencilerinin online yemek siparişi hakkındaki tutum ve davranışlarını etkileyen faktörler arasındaki ilişkiyi ortaya koymak ve modelin uyumunu değerlendirmek amacıyla Yapısal Eşitlik Modeli (YEM) kullanılmıştır. Ayrıca öğrencilerin online yemek siparişi ölçeğinin alt boyutları ile demografik özellikleri arasındaki ilişkiyi yapısını araştırmak amacıyla karar ağacı algoritmalarından CHAID analizi ile uygulanmıştır.YEM Analizi sonucunda algılanan fayda, algılanan kullanım kolaylığının davranışa yönelik tutumu pozitif yönde etkilediği, davranışa yönelik tutum ve kişisel normun ise öğrencilerin online yemek siparişi verme sayısını arttırıcı yönde etkilediği sonucuna varılmıştır.CHAID analizi sonucunda ise genel olarak online yemek siparişine ilişkin boyutlar üzerinde, ayda verilen ortalama yemek siparişi sayısının, internet kullanmaya başlanılan zamanın, online yemek sitelerinden haberdar olma durumunun, eğitim görülen üniversite ve baba eğitim düzeyi gibi faktörlerin etkili olduğu sonucuna varılmıştır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 2, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Erkan Arı

Veysel Yılmaz

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Arı, E., & Yılmaz, V. (2016). Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(2).
AMA Arı E, Yılmaz V. Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(2).
Chicago Arı, Erkan, and Veysel Yılmaz. “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 2 (March 2016).
EndNote Arı E, Yılmaz V (March 1, 2016) Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 2
IEEE E. Arı and V. Yılmaz, “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2016.
ISNAD Arı, Erkan - Yılmaz, Veysel. “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/2 (March 2016).
JAMA Arı E, Yılmaz V. Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Arı, Erkan and Veysel Yılmaz. “Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 2, 2016.
Vancouver Arı E, Yılmaz V. Üniversite Öğrencilerinin Online Yemek Siparişi Davranışlarının Teknoloji Kabul Modeliyle Araştırılması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(2).